Orderpicking

Onder orderpicking wordt verstaan: het gereedmaken van de volledige bestelling. Een picker draagt hier zorg voor en verzamelt alle artikelen die op één bestelling staan. Deze worden visueel gecontroleerd op kwaliteit.

Warehouse Management Systeem (WMS)
Wanneer u online iets verkoopt, komt deze bestelling direct in ons Warehouse Management Systeem (WMS) terecht. Ons systeem is slim genoeg om de economisch meest voordelige looproute, verpakking en verzendmethode te kiezen voor uw order / levering. Op deze manier verspilt u nooit teveel geld aan verzendkosten voor teveel colli’s.

Geen pick- en/of inpakfouten
Daarnaast zorgt het WMS ervoor dat er tijdens het pickproces niet misgegrepen kan worden. Pickmedewerkers dienen altijd de EAN code te scannen en kunnen pas door met het volgende artikel als ze zowel het juiste artikel alsmede de juiste aantallen hebben gescand. Hierin zit nog een controle aan het einde van het pickproces, omdat deze dan nogmaals uit worden gelezen door het systeem. Zo weten we het precieze gewicht van de artikelen en deze worden vergeleken met het totaalgewicht van de te versturen doos. Zodra deze overeenkomen wordt u pakket pas verzonden.

Overdragen expediteur en Track & Trace codes
Op het moment dat de expediteur de pakketten op komt halen, zet het Warehouse Management Systeem uw order automatisch om in een ‘geboekte verzending’. Hierdoor worden automatisch Track & Trace codes ingeladen. Deze codes kunnen we via een webshopkoppelingen meteen aan u terugkoppelen, zodat u altijd op de hoogte bent van de status van uw bestellingen.

Gepersonaliseerde pakbon en factuur
In onderling overleg kunnen een pakbon en/of factuur op maat worden gemaakt. Daarnaast werken we met standaard dozen en opvulmateriaal. In overleg kunnen we hiervan afwijken en kiezen voor andere dozen die gemaakt kunnen worden in geheel eigen huisstijl.

Cut-off tijden
Orders die verzonden dienen te worden binnen Nederland kunnen tot 23.30u worden ingevoerd. Deze worden dezelfde dag nog verwerkt en verzonden. Zodoende mag uw klant de volgende werkdag het pakket in ontvangst nemen.

Voordelen uitbesteden opslag

  • Orders picken tot 23.30u en dezelfde dag verzonden;
  • Snelle en efficiënte orderpicking door Warehouse Management Systeem;
  • Geen kans op misgrijpen in het pickproces;
  • Keuze uit verschillende standaard dozen. Hierdoor kiest het WMS voor de economisch meest voordelige doos;
  • Track & Trace code.