Opslag

Opslag is, naast inslag, een essentieel onderdeel in het fulfilment proces. Het huren van een opslaglocatie is niet goedkoop en u loopt het risico dat het magazijn te klein wordt of overcapaciteit heeft door de piekperiodes in uw verkoopcyclus.

Manieren van opslag
PDCWeb maakt gebruik van drie soorten locaties, waarvan twee picklocaties en één opslaglocatie. Hierbij staat de veiligheid en het duurzaam inrichten van het magazijn centraal.

Picklocaties:

  1. Legbord locaties: hierop worden voorverpakte artikelen bewaard;
  2. Palletlocaties: hierop worden grote hoeveelheden van één artikel opgeslagen. Overigens kunt u ook een kwart of halve palletlocatie afnemen.

Opslaglocatie:

  1. Bulklocaties: deze locaties gelden als opslaglocaties voor grote hoeveelheden. Hierin kunt u extra voorraad kwijt ten tijde van piekperioden.

Flexibel in opslagcapaciteit
Binnen PDCWeb gaan we graag flexibel om met de afname van opslagcapaciteit. Dat betekent dat u uitsluitend dat betaald wat u gebruikt. Oftewel, tijdens piekmomenten wilt u meer voorraad opslaan en heeft u dus meer opslagruimte nodig. Als het magazijn dan langzaam leegloopt en u minder pick- en/of palletplaatsen nodig heeft dan dalen de opslagkosten automatisch mee.

Actueel voorraadbeheer
Wanneer u artikelen in ons warehouse opslaat, zorgen wij ervoor dat uw voorraadbeheer actueel blijft. Door ons warehouse management system (WMS) monitoren we het volledige fulfilment proces. We leggen hierin vast welke orders er binnen komen, welke artikelen er gepickt en verzonden worden en hoeveel producten er geretourneerd worden.

Op die manier heeft u altijd overzichtelijk welke artikelen en welke aantallen u heeft liggen in ons magazijn.

Voordelen uitbesteden opslag

  • Flexibele opslagruimte voor piekmomenten;
  • Altijd ruimte voor extra opslag;
  • Verzekerd van veilige opslag;
  • Elke dag een up-to-date voorraadrapportage. Zo weet u precies wat u in ons magazijn heeft liggen.