U kent het wel. Uw startende webshop groeit binnen no-time uit tot een serieuze webwinkel. Dat betekent automatisch dat u meer opslagruimte nodig heeft, meer tijd in moet roosteren voor het verpakken van uw bestellingen en vaker naar het postkantoor moet voor het versturen van orders.

Wat is e-fulfilment / webshop fulfilment?

  • De inslag en opslag van producten;
  • Het verwerken, picken en verpakken van orders;
  • Het verzenden van bestellingen;
  • Het verwerken van retouren;
  • Het sturen van online rapportages over verzendingen, track & trace en voorraad.

Inslag & opslag
Doordat PDCWEB onder meer Paradigit ontzorgt bij haar fulfilment proces komen er elke dag verschillende vervoerders langs om artikelen af te leveren. Goederenontvangst zorgt voor een correcte afhandeling van de inkomende goederen. Vervolgens verzorgt PDCWEB de opslag van de producten in ons warehouse van 8.000 m2. Wij verzorgen wekelijks (of dagelijks, dat is aan u) een voorraadrapportage van uw e-warehouse, zodat u altijd de actuele voorraadstanden inzichtelijk heeft.

Voorraadbeheer
Als alle voorraad in ons magazijn ligt, gaan we er ook voor zorgen dat alle pakketjes naar de juiste klanten gaan. Via een volledig geautomatiseerd systeem kunnen orderpickers een order uitsluitend picken als ze de juiste aantallen én juiste barcodes scannen. Zodoende kunnen deze medewerkers niet ‘misgrijpen’ en verloopt het verzendproces soepel.

Verzending
Vervolgens dient de ingepakte order ook verzonden te worden. Hiervoor hebben we verschillende verzendopties die binnen de Europese Unie tegen een scherp tarief aan worden geboden. Daarnaast hanteert PDCWEB een late cut-off tijd van 23.30u. Dat betekent dat u uw klant meerwaarde kan bieden, omdat u zelf waarschijnlijk geen contract heeft met een vervoerder waardoor de cut-off tijd veel lager ligt.

Prijslijst
Dit alles bieden we aan voor een prijs van € 6,45 excl. BTW per verzonden colli (voor een volledige prijslijst klik hier). Een scherp tarief dat mede mogelijk is door ons slimme ERP systeem. Hierdoor loopt ons personeel altijd de economisch meest voordelige route én wordt de economisch meest voordelige doos gekozen. Dit zorgt voor een besparing aan personeelskosten én verpakkingsmateriaal. Dit berekenen we graag door aan u als webshop.

Uitbesteden e-fulfilment
Als u deze onderdelen uitbesteedt bij PDCWEB maakt u gebruik van ons grote magazijn (8.000m2) en heeft u geen verpakkingsmateriaal nodig om uw producten mee te verzenden. Daarnaast hoeft u ook geen personeel aan te nemen om zorg te dragen voor het verwerken van orders en retouren. Het uitbesteden van uw webshop fulfilment heeft als voordeel dat u zich kunt focussen op uw core business op uw relaties met uw klanten of met de marketing voor uw merk. Ook calamiteiten in het verzendproces hoeft u niet langer op te lossen. Tevens heeft u een late cut-off tijd van 23.30u waardoor u uw klanten optimaal kunt bedienen!

Voordelen van uitbesteden e-fulfilment

  • U houdt meer tijd over voor belangrijke taken als marketing, service, in- en verkoop;
  • Door ons WMS systeem worden bestellingen efficient en snel naar uw klant verzonden;
  • We bieden verschillende vervoerders en bezorgopties aan;
  • Late cut-off tijd van 23.00u;
  • Door de grote volumes (250.000+) profiteert u van schaalvoordelen op verzendkosten en verpakkingsmaterialen.